L'amour est un oiseau rebelle

Jugendmönstrat glastak och vitklädda servitörer. Löjromstoast och kalvlever anglais. Finanshajar och kulturelit. Operabaren är en klassiker på alla sätt och vis.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Operabaren? Husmanskosten och känslan av mystisk samhörighet med alla legendarer, vivörer och Stockholmsflanörer som suttit ner skinnsofforna under årens lopp.
Pris: 300 kr (medel). Lunch 225 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Halstrad råbiff med persiljesmör och pommes frites. Kaviarmarinerade strömmingsflundror med potatispuré.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN sep -18. Betyg 5 av 6 i SvD februari -17.
Vin och dryck: Brett och välavvägt dryckesurval.
Antal sittplatser: 80
En sak till: Missa inte Operabarens Bakficka, med sin säregna kombination av svunna tiders espri och modern urban schvung.

Det är som kinesiska askar, eller Inception: Störst är Operakällaren, en av landets mest anrika krogar med kulturminnesmärkt matsal och gyllene rottrådar tillbaka till Tore Wretman. Vägg i vägg ligger husmansavdelningen Operabaren med sin intakta jugendinredning från 1905 och finkultursmättade atmosfär. Och på flanken trippar Bakfickan, det mindre pretentiösa men ändå stilfullt patinerade alternativet där den hungrige slinker in och äter biff Rydberg vid den u-formade baren.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6765808


Öppettider

Stängt
måntor
11:30 – 23:00
fre
11:30 – 01:00
lör
12:30 – 01:00


City

Karl XII:s torg, 111 86, StockholmRestauranggrupp

Nobis


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.operabaren.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Operabaren

Karl XII:s torg

Till toppen