Neapel på Norrmalm

"You can't make everyone happy. You're not pizza" småler Pizzeria Giro på sin hemsida. Och visst är det svårt att hitta någon som inte uppskattar den runda varma mackan i dess många inkarnationer. Här på Sveavägen serveras den autentiska och trendiga napolitanska varianten.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Pizzeria Giro? Klassisk finpizza som i Italien.
Pris: 170 kr (ekonomi). Lunch 150 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Pizza Margherita med tomat, mozzarella och basilika. Pizza Zucchine med zucchinicreme, rökt mozzarella och färska pachinotomater. Pizza Peperoni & Salsiccia med tomat, mozzarella, stekt paprika och salsiccia.
Kök: Italien
Vin och dryck: Ett tjugotal viner, alla kan fås på glas.
Extra information: För take-away gäller att beställa på plats. Inget "Femton minuter – en kvart!" i telefon här inte.
Lunch: 10 olika pizzor, 119-187 kr.
En sak till: Pizzan kan också fås på glutenfri botten.

Pizzan har anor från medeltiden men förfinades till sin nuvarande form i slutet av 1800-talet. Den röda tomatsåsen, vita mozzarellan och gröna basilikan leder förstås tankarna till ursprungslandets trefärgade flagga. Da Michele i Neapel är en av världens äldsta pizzerior, som av outgrundliga anledningar inlett ett samarbete med Nobisgruppen och boutiquehotellet Miss Clara på Sveavägen. På Pizzeria Giro är man noga med råvaror, jäsningstekniker och ugnstemperaturer, och slutresultatet är snyggt och gott om än lite överprissatt.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-4406767


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 22:30
frelör
17:00 – 23:00
sön
17:00 – 22:00


City

Sveavägen 46, 111 34, StockholmRestauranggrupp

Nobis


Pizzeria Giro

Sveavägen 46

Till toppen