Köttsliga begär

Polsk entrecôte med oöverträffad marmorering, hängmörad porterhouse med ben för två – eller varför inte en hel spädgris för åtta personer? AG satsar allt på den perfekta köttupplevelsen.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja AG? Det är så här riktigt bra kött smakar.
Pris: 500 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Husets biff med bearnaisesås, tomat & sallad med parmesan. Clubsteak Borderlaise med potatisgratäng & sockerärtor. Rödvinsbräserad oxsvans med pappardelle, oxmärg & gotländsk tryffel.
Bra att veta: Hög ljudnivå. Välj rätt bord om du vill kunna prata.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) Di Weekend maj -18.
Vin och dryck: Välkomponerad vinlista med stort urval på glas. Kreativt ölsortiment med fokus på mikrobryggerier.
Antal sittplatser: 100
En sak till: Inte mycket vegetariskt på menyn. Hit går man för att äta djur.

Namnet AG ska inte längre utläsas som en förkortning för Allmänna Galleriet, och känslan av hemlig klubb är sedan länge borta. Numera presenterar man sig stolt som en restaurang för alla, men främst köttälskare – och, ja, här reser sig sannerligen ett tempel för köttdyrkan. Direkt när besökaren klättrat upp för trappan och fått första skymten av det vita kaklet och industrilamporna tornar den monumentala köttkylen upp sig. Efter lite uppvärmning med smårätter är det dags för huvudfajten med köttbitarna som är något av det bästa Stockholm har att erbjuda. Handplockat, hängmörat, himmelskt.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-41068100


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 00:00
fre
17:00 – 01:00
lör
13:00 – 01:00
sön
17:00 – 00:00


Kungsholmen

Kronobergsgatan 37, 11233, Stockholm


SyskonrestaurangerAG

Kronobergsgatan 37

Till toppen