Hantverk och historia på Östermalm
På Restaurang Oxenstiernan kan kulturhistorikern inom dig utan omsvep få sitt lystmäte. Här finns det utrymme för både det konstnärliga och hantverksmässiga, i hållbara i lokaler med 1700-talsanor, som till och med Innerstadens mest insatta östermalmsbor kan ha missat. Läs: välrenommerad kock möter silversmed och krögare och ljuv, kulinarisk musik uppstår.
Varför ska jag välja Restaurang Oxenstiernan? Specialdesignat porslin och en meny signerad/illustrerad Stina Wirsén känns minst sagt lovande!
Pris:
Middag 400-500 kr ($$$)
Typiska maträtter: Mozzarella från Ängsholmen, grillad tomat, libbsticka. Stenbit- & Älvdalsrom, nybakt flatbröd från stenugnen, gräddfil, lök. Grillad sommarkål, brytbönor, sotad knipplök, vasslesås, krutonger, lagrad ost.
Bra att veta: Pizzor från stenugnen finns!
Ekologiskt tänk: Definitivt. Och då inte bara maten.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend sep - 21
Vad tycker Google? Betyg 4.4 av 5.
Kök:
Crossover
Extra information: händer mycket nytt med krogen efter sommaren 2025. Kolla på Instagram för senaste nytt!
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Anrik.
En sak till: Silversmeden som avses är juveleraren Sebastian Schildt. Kocken heter Elvira Lindqvist.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-6654087
Öppettider
Öppet
tis
–
ons–lör
12:00 – 23:00