Långlivad vänlighet

Hummersoppa, lammracks, chokladfondant och en fruktig Chateau Courac på torsdagskvällen kanske? Partnern och de eventuella barnen får också vad de är sugna på, alla blir mätta och ingen ruinerad. Hej Helena!

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Spisa hos Helena? Klassisk kvarterskrog på Kungsholmen med mysig atmosfär och medelhavsmat.
Pris: 275 kr (medel). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Hängmörad ryggbiff grillad på lavasten, serverad med spenat- och fänkålssallad, pommes frites och chilibearnaise. Ugnsrostad majskycklingfilé med sås av dijon, balsamico, vitt vin, serranoskinka och grädde. Ugnsbakad torskfilé med skirat smör, riven pepparrot, handskalade räkor och färskpotatis.
Vin och dryck: Välcurerad vinlista med lite av varje.
Lunch: Dagens lunch serveras måndag-fredag kl 11-14. Huvudrätt, dryck, sallad, nybakat bröd, kaffe/te. Pris 99 kr.

Att ha funnits ända sedan 1996 är något av en bedrift i krog- Stockholm, trots att ingredienserna i Spisa hos Helenas framgångsrecept är skenbart enkla: Vällagad fransksvensk meny med fina råvaror och generösa portioner, bra priser, inbjudande lokal med lantkökskänsla, trevlig personal och allmänt varm och avslappnad stämning. Hit kommer vardagsätare, barnfamiljer, pensionärer, födelsedagsfirare och förälskade par i alla regnbågens färger, och det är ingen högoddsare att tro att krogen kan finnas kvar tjugo år till.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6544926


Öppettider

Öppet
månfre
11:00 – 00:00
lörsön
16:00 – 00:00


Kungsholmen

Scheelegatan 18, 112 28, StockholmSpisa hos Helena

Scheelegatan 18

Till toppen