The "plais" to be

När ännu en söderkrog med rutinerade krögare öppnar upp vägg i vägg med Café Cuvée på Högbergsgatan frågar man sig givetvis vad som rimligen kan gå fel? I dessa lokaler har du tidigare kunnat knapra på bageriet Bergmans knäcke. På nyöppnade Plasir är temat opretentiös njutning med utgångspunkt i det svenska och nordiska köket. Lite internationella flirtar blir det såklart också.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Dessa mingelsäkra kvarter har alltid levererat. Du ser ingen anledning att byta stråk men testar gärna nya föremål för din njutning.
Pris: 350 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Plaise pytt flanskstek, jordärtskocka, sojavinägrett, lök, svamp. Gnocchi, broccoli, salsa verde, cashew. Spetskål, citron, fetaost, hasselnötter, blomkål.
Bra att veta: Modern kvarterskrog. Icke att förväxla med konceptkrog.
Ekologiskt tänk: Närproducerat och lokalt i stor utsträckning.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN maj -22
Antal sittplatser: 50
En sak till: Kockarna bakom njutningen heter Fredrik Ander och Anna Ungh, som tidigare startat upp vinnarkonceptet Urban Deli.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 00:00


Södermalm

Högbergsgatan 62, 11854, Stockholm


Plais

Högbergsgatan 62

Till toppen