Ett romerskt hörn

Tredelad klassiker som ända sedan öppningen 1989 satsat på autentisk italiensk matlagning och atmosfär. Recepten kommer (som sig bör) direkt från grundarens mamma.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Italiano? En väldigt italiensk upplevelse – mat, dryck, miljö och jargong.
Pris: 280 kr (medel).
Typiska maträtter: Risotto med tre sorters svamp, jordärtskocka, grönkål, vitt vin och parmesan. Grillat majskycklingbröst med tryffelkokt spetskål, grädde, grönkål, rödvinsås och friterad polenta. Panerad kalvschnitzel med citron samt rucola- och körsbärstomatsallad.
Bra att veta: Ljudvolymen inne på Papà kan vara hög.
Lokal: Mellanstor
Kök: Italien
Vin och dryck: Stort urval av viner från Italiens olika regioner. Bra utbud grappa.
Extra information: Öppettiderna till höger gäller ristoranten. Bakfickan Papà har stängt sön-mån och öppnar kl 17 tis-lör.
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: Italiano Bar på Birger Jarlsgatan erbjuder aperitivo på fredagar med gratis antipasti.
Tags: Atmosfär Vin

Traditionellt i Italien är en ristorante en finare krog och en trattoria en enklare. Numera är begreppen uppluckrade och restauranger kan heta lite vad som helst, men Italiano på Östermalm håller (i alla fall i teorin) tanken levande med sina två olika lokaler vägg i vägg: Den rustikt eleganta och medelålders matsalen Italiano Ristorante med rutiga dukar och träbjälkar i taket, och den lite yngre och stimmigare bakfickan Italiano Papà med 40-talsinspirerad miljö i ek. Maten och priserna skiljer sig dock inte särskilt mycket åt – på båda ställena vankas genuin italiensk meny med vällagad pasta, risotto, zuppa di pesce, filetto och tiramisù. Bland besökarna finns gott om kändisar och stammisar, något som tyvärr gör att personalen ibland glömmer de gäster som inte hör till dessa kategorier. Ytterligare en filial, Italiano Bar, ligger vid Stureplan och erbjuder ett mindre maturval samt ost och bakverk.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6618971


Öppettider

Stängt
tisfre
17:00 – 00:00
lör
13:00 – 00:00


Östermalm

Nybrogatan 12, 114 39, Stockholm


SyskonrestaurangerItaliano

Nybrogatan 12

Till toppen