Slow Food

Stockholmarna älskar hamburgare. Och de som steks av Jon Widegren på Flippin' Burgers är så älskade att de kan vara värda lite kötid.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Flippin' Burgers? Klassiska hamburgare som av många anses vara stans bästa.
Pris: 120 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Dubbel cheeseburgare med majonnäs, senap, ketchup och silverlök. Oldschool-burgare med ost, plommontomat, isbergssallad och dressing.
Bra att veta: Köerna kan vara helt osannolikt långa.
Ekologiskt tänk: Färsen kommer från skärgårdsslakteriet Ömärkt och en hel del tillbehör är ekologiska.
Vin och dryck: Milkshakes (som kan fås spetsade med Jack Daniels), lite vin och många hipstervänliga mystiska ölsorter.
Antal sittplatser: 40
En sak till: Har även en foodtruck.

När lägerelden börjar falna och efterfesten går mot morgon kan det hända att den skäggige AD:n med femtiotalsfrisyr och tatueringar får något drömskt i blicken och börjar berätta en legend. Den handlar om en man som reste ensam tvärsöver den amerikanska kontinenten i jakt på den perfekta hamburgaren. Efter att ha provat 64 burgare på lika många dagar kunde han komponera sitt recept och ta det med sig för att frälsa sin hemstad Stockholm. Och succén var omedelbar, liknande köer hade aldrig tidigare skådats i staden. När krogen flyttade till nya större lokaler klottrade ett misslynt medborgargarde ”äckliga hipsters” på fönstret, men köerna ringlade fortfarande lika långa – och burgarna var lika smaskiga. Vår skäggige AD torkar en tår ur ögonvrån och tänker att det goda alltid segrar till slut. Det blir nog hamburgare till lunch imorgon också.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6540300


Öppettider

Stängt
mån
17:00 – 21:00
tistor
17:00 – 22:00
fre
11:00 – 22:00
lör
12:00 – 22:00
sön
12:00 – 21:00


Vasastan

Observatoriegatan 8, 11329, Stockholm


SyskonrestaurangerFlippin' Burgers

Observatoriegatan 8

Till toppen