Erik Videgård på smakkupp

Krävs det en statskupp för att ta tillbaka det persiska köket?
Det tycker minsann stjärnkrögaren Erik Videgård som tagit sig an uppdraget att återta traditionell persisk mat med inslag från Frankrike, Indien, Ryssland och Turkiet, självfallet med hans egna tvist.
Traditionella smaker (som enligt kritiker behöver förhöjas något) bryts av med neonskyltar, influencers och ett rouletthjul för de som har svårt att bestämma vem som ska betala notan.
I källaren finns en biograf med 9 platser där svartvita klassiker från Iran kommer visas tillsammans med drinkar och lättare barsnacks.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Du vill få en glimt av en kultförklarad kocklegend.
Pris: 400 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Jooje saffransmarinerad kycklinglårfilé med fin hackad pistage och mandel azadi tower. Lamb lammracks ”Videgård” med örtcrust, ratatouille, svartpepparsås och örtris mahi shekam por. Hel grillad guldsparid på ben fylld med örter, valnötrer och citron, serveras med vild vitlöksyoghurt, örtsris och örtsås tonfiskplateau.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SVD aug -22. Betyg 3 av 5 i DN aug -22.
Extra information: Tyvärr saknas bra ljudisolering!
Antal sittplatser: 80

Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
måntis
11:00 – 14:30
onstor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 01:00
sön
17:00 – 22:00


Östermalm

Engelbrektsgatan 37, 11432, Stockholm


Coup d’etat

Engelbrektsgatan 37

Till toppen