Stockholmsveteran utan överraskningar

På samma adress som alltid kan man fortfarande sju dagar i veckan äta sin stekta strömming eller ta ett glas öl likt Klarabohemen och diktaren Nils Ferlin. Varför ändra något som fungerat i nästan hundra år?

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Anrik och folklig vardagsklassiker som passar lika bra för spontanöl som släktmiddag.
Pris: 270 kr (medel).
Typiska maträtter: Biff Rydberg, Wallenbergare, smörstekt strömming, råraka med löjrom.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Medvetet och naturnära val av såväl dryck som råvaror.
Vad tycker andra? Betyg 6 av 10 (mat) i Di Weekend Juli -17
Vin och dryck: Mycket biodynamiska viner från Bourgogne och Piemonte. Öl som Oyster stout och S:t Eriks IPA.
Extra information: Lämpar sig bäst för kött- och fiskätaren.
Antal sittplatser: 85
En sak till: De legendariska köttbullarna står inte utskrivna på menyn – eftersom kockarna då inte skulle ha tid att göra något annat än att trilla köttbullar hela kvällen. Men de finns att beställa om man känner till dem.

Tranan har kört sitt koncept sedan 1929. Här hittar vi allt från superstammisar och lokalkändisar till födelsedagsfirande gäng och barnfamiljer på söndagsmiddag. På trettiotalet kallade stamgästerna Tranan för ”klubben” och strömmingen med potatismoset har prytt menyn sedan starten. Det är ett klassiskt, gediget brasseri utan några jätteöverraskningar, men man vet vad man får. Och vad får man då? Jo, biff Rydberg, råraka med sikrom, helgrillad makrill, wallenbergare med lingon och sidfläsk, allt med välkända tillbehör.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-52728100


Öppettider

Stängt
månfre
11:30 – 01:00
lörsön
12:00 – 01:00


Vasastan

Karlbergsvägen 14, 11327, Stockholm



Tranan

Karlbergsvägen 14

Till toppen