Östasiatisk veteran på Östermalm

Mitt i händelsernas centrum ligger East – något av en klippa i stadens krog- och nattliv. Köket erbjuder smaker från Japan, Korea och indokinesiska halvön i både klassiska och moderna varianter.

Varför går jag hit? Pålitlig och ambitiös asiat som med skiftande influenser klarar balansgången mellan folkligt och förfinat och håller stilen år efter år.
Pris: 290 kr (medel). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Modern sushivariation, pankopanerat kycklingbröst med friterade risnudlar, edamamebönor med havssalt, oxfilésashimi med citrondressing.
Bra att veta: Förvandlas varje kväll successivt från restaurang till nattklubb, öppen till 03 alla dagar i veckan.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Etiketter: Bar, Barhäng, Mingel, Stureplan
Vin och dryck: Normalstort vinutbud, asiatisk och europeisk öl, stort urval av sake, grönt te.
Ljudnivå: Medelljudnivå: 84 db. Restaurangen var halvfull med gäster. Övrigt: Behagligt att prata. Ljudnivå från 82 db till 86 db.
En sak till: I december serveras asiatiskt julbord med dim sum, sushi, grillat m.m.

East har serverat stockholmarna asiatiskt sedan 1989 och kallar sig med viss rätt ”den första och mest kända moderna asiatiska restaurangen i Sverige”. Miljön är japanskinspirerat avskalad och funktionell snarare än Östermalmsflashig trots läget mitt på Stureplan. På menyn samsas klassiska sushikombinationer med mer avancerade kreationer som koreanska grönsakspannkakor, långkokt anka, hela friterade bläckfiskar med papayasallad och halstrad tonfisk med sjögräsnudlar. I takt med att kvällen övergår i natt ömsar East gradvis skinn från restaurang till bar och uteställe, med allt fler stående gäster, minskande belysning och stegrande ljudvolym.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6114959


Öppettider

Stängt
månlör
11:30 – 03:00
sön
17:00 – 03:00


City

Stureplan 13, 11145, StockholmEast

Stureplan 13

Till toppen